Aangesloten bij het

Platform Church Mediation

Cor Schaap: mensenmens en ‘bouwpastor’

Als predikant binnen de PKN, zou je mij een typische ‘bouwpastor’ kunnen noemen: nieuwbouw pastorie, verbouw/restauratie van kerken. Ik heb iets met gebouwen, dat is de buitenkant. Maar mijn hart klopt voor de binnenkant: hoe gebruiken mensen die gebouwen; hoe dienen die gebouwen het doel van de gebruikers; wat kan anders, beter?

 

Na beëindiging van rechtsgeleerdheid als mijn tweede studie heb ik met plezier ook een aantal jaren in de bouwbranche gewerkt als jurist. Je bouwde samen iets op met burgerlijke gemeenten, bouwafdelingen, aannemers, ontwikkelaars en natuurlijk de huurders/kopers. Het aspect van de financiën was daarbij altijd belangrijk.

 

Als kerkcoach voor KerkDialoog zet ik deze verschillende ervaringen in ten dienste van de kerkelijke gemeente. De ‘hart-core’ van de gemeente in geloof-hoop-liefde moet verbonden zijn met een beleidsplan over mensen en stenen in een gezond financieel evenwicht. Als menselijke verantwoordelijkheid van de randvoorwaarden voor de kerk van morgen. Opdat ook in de toekomst het onderlinge gesprek niet stokt en de lofzang gaande blijft.

Kennismaken met Cor Schaap? Neem vrijblijvend contact op!